Aanpak

Wij helpen ondernemende mensen, bedrijven, kennisinstellingen en overheden met het verwezenlijken van duurzame, maatschappelijke, sociale of betekenisvolle ambities door hier concreet handen en voeten aan te geven. 

Wij zijn een club creatieve denkers en doeners. Wij bedenken voor, of samen met ondernemers, bedrijven en instanties passende concepten, diensten, producten en ideeën die de wereld een beetje mooier maken en bijdragen aan de SDG’s. We zetten concepten en ideeën in de steigers en trekken de juiste partijen aan boord. Door verbinding te maken met de markt en cross-overs te realiseren, ontstaan er nieuwe markten en diensten. Verwacht een combinatie van plezier, daadkracht, netwerk, nieuwsgierigheid en heel veel creativiteit.

De overheid

Veel overheden geven aan dat ze wel met SDG’s en/of IDG’s willen werken maar vinden het lastig in praktijk te brengen. De stap naar DG’s of regeneratief voelt groot vanwege het abstracte en mondiale karakter. Overheden hebben bijvoorbeeld vaak moeite met de integraliteit omdat ze vaak sectoraal werken en zichzelf ook niet direct herkennen als eigenaar van de DG’s. Het vertalen naar inwoners vinden ze ook lastig. 

Creating conditions
for change

1

We komen echt goed kennismaken. We willen weten wat jullie drijfveren zijn, en ambities en wensen. We komen een paar uur, altijd met z’n tweeën (of meer). 

2

We doen een gedegen marktanalyse binnen jullie vakgebied of branche. We ontleden regionale verschillen en de nieuwste economische ontwikkelingen.

3

In deze fase zoeken we naar een kansrijke SDG. De SDG waarbinnen je echt het verschil kan maken.

4

We pitchen onze ideeën hoe wij denken dat je het verschil kan maken binnen een of meerdere SDG’s. 

5

Validatie. We effectueren de gekozen ideeën en organiseren indien nodig financiering

Je hebt een goed idee en wil dit samen realiseren.

Het idee is er vaak al. Wij helpen vinden.